movie-theatre

7 films die elke ondernemer zou moeten zien

Of het nu gaat om een hartverwarmend verhaal waarin de underdog uiteindelijk toch overwint, een inspirerende biopic of een kijkje binnenin een obscure organisatie, de volgende films zorgen er gegarandeerd voor dat je iets opsteekt. Welke films ontbreken volgens jou nog?

1. The Wolf of Wall Street

Deze film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Jordan Belfort, een effectenmakelaar die zijn natuurlijke talent inzette om zoveel mogelijk geld binnen te halen – maar niet zonder gevolgen.

2. The Social Network

Deze film vertelt het verhaal van een van de meest invloedrijke ondernemingen tot nu toe: Facebook. Begonnen als een jonge en succesvolle bedrijfseigenaar in de technische industrie, groeide Mark Zuckerberg al snel uit tot een high-profile publiek figuur.

3. The Pursuit of Happyness

In deze film wordt het waargebeurde verhaal van Chris Gardner verteld, een dakloze man die zo goed en kwaad als het gaat voor zijn zoon probeert te zorgen. Dankzij Gardners volharding en vindingrijkheid red hij het ook en wordt uiteindelijk zelfs CEO. Een hartverwarmend en inspirerend verhaal, een echte must-see.

4. Citizen Kane

Een echte klassieker. Citizen Kane is de eerste film van de beroemde regisseur Orson Welles. Het vertelt het verhaal van Charles Foster Kane, een karakter dat is gebaseerd op mediamagnaat William Randolph Hearst.

5. The Big Short

Deze Oscarkandidaat draait momenteel in de bioscopen. Er wordt op een eenvoudige manier uitgelegd hoe de bankencrisis ontstond. Steve Carrell zorgt voor de komische noot, zonder dat de film te flauw wordt.

6. Steve Jobs

In deze biografische film wordt het leven van een van de grootste ondernemers ooit onderzocht: Steve Jobs. De film focust zich op Jobs ervaringen tijdens drie grote productlanceringen, te weten de Apple Macintosh, de NeXT computer en de iMac G3

7. Jerry Maguire

Het is moeilijk om aan deze film te denken en niet meteen “Show me the money” uit te roepen. Maar deze film bestaat uit meer dan deze legendarische quote – het is een romantische komedie en drama ineen. Jerry Maguire gaat over de gelijknamige sportmanager Jerry Maguire (Tom Cruise) die ontslagen wordt en al zijn cliënten kwijt raakt.

sharon-feijen

Sharon Feijen