payleven logo SumUp en payleven zijn nu één bedrijf. SluitenLees meer

Geniet van hetzelfde product en hetzelfde serviceniveau als bij payleven


Vragen? Meer informatie vindt u in ons Support Centre, of neem contact met ons op via 020 760 2018.

Betalingen op Afstand & Betalingen per SMS Nu Beschikbaar bij SumUp!

Delen

28-06-2017

We weten hoe belangrijk het voor u is om betalingen te kunnen accepteren zonder aanwezige betaalkaart. Daarom zijn wij blij twee nieuwe functies te kunnen introduceren: Betaling op Afstand en Betaling per SMS. Deze functies zullen beschikbaar worden naast onze kaartlezer — om u meer manieren te bieden om betalingen te laten accepteren.

Betaling op Afstand geeft u de mogelijkheid om creditcardbetalingen te accepteren via uw SumUp account op sumup.me. Vanaf nu maakt het dus niet meer uit waar u bent of waar uw klant is, u kunt altijd eenvoudig een betaling accepteren. Zorg ervoor dat u een netwerkverbinding en de creditcardgegevens van uw klant heeft, dan kunt u aan de slag!

Hoe accepteer ik een Betaling op Afstand?

  1. Log in via sumup.me op uw SumUp account en kies in het menu voor ‘Betaling op Afstand’.

  2. Voer in de overeenkomstige velden het bedrag en de creditcardgegevens van uw klant. Let erop dat een omschrijving van de betaling invoeren verplicht is om de betaling af te ronden.

  3. Als u klaar bent drukt u op ‘Verder’. Bevestig de betaling door op ‘Afrekenen’ te drukken.

  4. Klaar! U kunt nu deze betaling, zoals elke andere betaling, terugvinden in uw transactieoverzicht.

Als u niet over de creditcardgegevens van uw klant beschikt kunt u gebruik maken van de functie Betaling per SMS. Hiermee verstuurt u een betaalverzoek per SMS naar uw klant. U en uw klant hebben hiervoor alleen een smartphone nodig met een actieve netwerkverbinding.

Hoe accepteer ik een Betaling per SMS?

  1. Activeer Betaling per SMS onder het kopje ‘Kies kaartlezer’ in het menu van uw SumUp app.

  2. Voer het bedrag in dat u uw klant wilt laten afrekenen in uw SumUp app.

  3. Wanneer u gaat afrekenen kiest u vervolgens als betaalmethode voor ‘Betaling per SMS’ en voert u het mobiele telefoonnummer van uw klant in.

  4. Uw klant zal een link ontvangen per SMS. Vraag uw klant deze link te openen en zijn creditcardgegevens in te voeren. Let op: deze link is slechts 30 dagen geldig en u kunt pas een nieuwe transactie starten wanneer de Betaling per SMS is afgerond. Pas wanneer uw klant de betaling heeft afgerond, kunt u weer een nieuwe betaling invoeren in de SumUp app.

  5. Tijdens de transactie kunt u de status van de Betaling per SMS live in de gaten houden.

  6. Klaar! U kunt nu de Betaling per SMS terugvinden in uw transactieoverzicht.

De transactiekosten voor Betaling op Afstand en Betaling per SMS zijn 2,95% + €0,25 per transactie. De uitbetalingen duren slechts enkele dagen langer dan een normale kaartbetaling met de SumUp kaartlezer.

Willen uw klanten afrekenen voor het verblijf in uw bed & breakfast, een taxirit of een kunstwerk, het kan allemaal met Betaling op Afstand of Betaling per SMS.

Let op: betalingen die worden geaccepteerd via Betaling op Afstand of Betaling per SMS zijn ook onderhevig aan onze Algemene Voorwarden, net als normale kaartbetalingen via onze SumUp kaartlezer. U kunt hier meer informatie vinden over veboden bedrijfscategoriën..

David Pillon - Auteur

Door David Pillon

De slimme manier om betalingen te accepteren

SumUp Air is de slimste manier om betalingen te accepteren.

Start nu

SumUp gebruikt cookies om u de best mogelijke website ervaring te bieden. Door het gebruiken van deze website, gaat u akkoord met ons cookies beleid.

×