SumUpBlog
laptop-tv-couch

Ondernemerstips van jouw favoriete tv-personages

Series zijn tegenwoordig populairder dan ooit. Mede dankzij Netflix is ‘binge-watchen’ een bekend fenomeen geworden en op maandagochtend worden bij de koffieapparaat de laatste afleveringen besproken. We leven intens mee met de personages: sommigen zijn echte helden en andere vreselijke slechterikken. Het meest interessant zijn misschien wel de personages die daar tussenin zitten: de zogenaamde anti-helden.

Wij hebben onze favoriete quotes verzameld, die ook van pas kunnen komen in jouw carrière.

Walter White van Breaking Bad is een goed voorbeeld van een ondernemende anti-held. In het begin van de serie is hij nog een sympathiek personage: een leraar op een middelbare school die vanwege zijn ernstige ziekte zoekt naar een manier om zijn familie te onderhouden. Zaken escaleren echter al snel, waardoor je als kijker gaat twijfelen over zijn intenties. Juist de evolutie van het personage maakt de serie zo interessant.

“Ik deed het voor mezelf. Ik vond het leuk. Ik was er goed in. Ik was eindelijk mezelf – ik leefde weer.”

– Walter White, Breaking Bad

In deze scene laat Walter zijn menselijke kant weer zien, wanneer hij aan zijn vrouw probeert uit te leggen waarom hij bepaalde dingen heeft gedaan. Het is een feit dat je focussen op iets waar je goed in bent, zorgt voor een goed gevoel. Probeer alleen Walters manieren niet precies over te nemen…

“Dingen zijn alleen onmogelijk totdat ze dat niet meer zijn.”

– Captain Picard, Star Trek: The Next Generation

Jean-Luc Picard is een van de meest geliefde personages in Science Fiction. Hij liet ons zien dat een goede leider zorgt voor positiviteit en hoop. Deze oppeppende quote is een geweldige om te onthouden wanneer je je verslagen of verdrietig voelt. Wat nu nog onmogelijk lijkt kan vaak gewoon wél lukken en vaak zijn wij zelf degenen die onszelf tegenhouden.

“Jullie zijn hier allebei om mij te adviseren. Ik waardeer jullie advies, maar als jullie ooit nog aan mij twijfelen in de aanwezigheid van onbekenden mogen jullie iemand anders gaan adviseren. Is dat begrepen?”

– Daenerys Targaryen, Game of Thrones

Daenerys Targaryen is een van de meest sterke vrouwelijke personages op tv. Bovendien: ze heeft draken! Deze quote laat zien dat een goede leider ook respect weet af te dwingen. Het omgaan met je eigen personeel kan soms ook een lastig evenwicht zijn tussen positieve bekrachtiging en discipline.

“Ik weet dat er verwacht wordt dat ik bepaalde dingen leuk vind, maar het voelt gewoon nooit zo belangrijk als de dingen op kantoor.”

– Peggy Olson, Mad Men

Peggy Olson is een geweldig personage die dankzij haar intelligentie en talent zichzelf omhoog heeft gewerkt in de succesvolle serie ‘Mad Men‘. In deze scene heeft Peggy het moeilijk met verwachtingen die anderen over haar hebben. De serie speelt zich af in de jaren ’60, waarin het niet gebruikelijk was dat vrouwen een carrière nastreefden. Deze quote laat ons zien dat je altijd moet kiezen wat goed voelt voor jou en dat je daarbij dicht bij jezelf moet blijven. Authentiek blijven is enorm belangrijk, ongeacht wat voor carrière je nastreeft.

“Verbeelding is ook een vorm van moed.”

– Frank Underwood, House of Cards

Ook al staat hij bekend als een van de meest meedogenloze personages op televisie, toch krijgt het publiek maar geen genoeg van Frank Underwood. Deze quote laat een stukje van die aantrekkingskracht zien. Ondanks zijn tekortkomingen (en dat zijn er nogal wat), heeft Frank een ondernemende kijk op dingen. Er is zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen voor nodig om een idee om te toveren tot de werkelijkheid.

twitterfacebooklinkedin

Sharon Feijen