A SumUp Card next to a SumUp Air Card Reader
Inhoudsopgave

De SumUp Card is nu 3D Secure

In dit artikel leert u:

  • hoe 3D Secure werkt;

  • het belang van sterke cliëntauthenticatie (SCA);

  • hoe we SCA implementeren bij SumUp;

  • hoe bedrijfseigenaren kunnen profiteren van het gebruik van de SumUp Card.

Wat is 3D Secure?

Als u weleens online aankopen hebt gedaan, hebt u bijna zeker geprofiteerd van de bescherming die 3D Secure u biedt. 3DS is, simpel gezegd, een extra verificatiestap die u helpt beschermen tegen fraude als u met een betaalpas betaalt. 

Toen 3DS in het begin van deze eeuw werd geïntroduceerd, kregen consumenten vaak te maken met een wat omslachtige manier van werken. Meestal moest er eerst een wachtwoord en/of beveiligingsvraag voor elke pinpas of creditcard worden ingesteld. Daarnaast moest er steeds een willekeurige reeks tekens uit uw antwoorden worden ingevoerd als u iets online kocht.

De route naar SCA

Inmiddels is de ervaring een stuk soepeler en veiliger. Dat is voor een groot deel het gevolg van de herziene richtlijn voor betaaldiensten (PSD2), die in 2018 werd geïntroduceerd om betalingen met een betaalpas in heel Europa veiliger te maken. PSD2 is ook bedoeld om de kosten van betaaldiensten te verlagen en om consumenten meer keuze te bieden bij het beheren van hun betalingen.

Een belangrijke bepaling van PSD2 is dat voor onlinebetalingen sterke cliëntauthenticatie (SDA) moet worden toegepast. Dat betekent kortweg dat klantverificatie uit meerdere factoren moet bestaan om sterk te zijn. Verificatie met meerdere factoren moet minimaal 2 van de volgende elementen bevatten:

  • Iets dat u weet, zoals een wachtwoord.

  • Iets dat u bezit, zoals een smartphone.

  • Iets dat inherent is aan u, zoals een vingerafdruk.

Veel financieel dienstverleners implementeren nu in reactie op deze PSD2-verordening 3D Secure 2.0. Dit is een verificatieoplossing die aan de SCA-vereisten voldoet, een vloeiender webwinkelervaring biedt en het risico op fraude sterk vermindert.

Schakel vandaag nog SCA in voor uw SumUp Card

Nu we steeds meer afhankelijk worden van de digitale economie geeft SumUp vol gas om te zorgen dat uw elektronische betalingen altijd veilig, snel en gemakkelijk zijn.

Als u een SumUp Card gebruikt, weet u al dat we beveiliging erg serieus nemen. We bewaren uw SumUp-saldo veilig op een gescheiden bankrekening. Als u uw betaalpas om welke reden dan ook kwijtraakt, dan kunt u deze direct blokkeren in de SumUp-app. De SumUp Card is bovendien geautoriseerd in het Verenigd Koninkrijk door de Financial Conduct Authority.

Maar daar houden onze beveiligingsmaatregelen niet op. Vanaf 2021 moeten alle bedrijven en financiële instellingen SCA uitrollen in hun betalingsprocessen. Deze verplichte stap zal de bescherming van uw betalingen nog verder verbeteren.

Als SCA is ingeschakeld, ontvangt u steeds een pushbericht zodra uw betaalpas online wordt gebruikt. Daarmee opent u de SumUp-app, waar u de betaling vervolgens snel kunt verifiëren met behulp van uw gezichts-ID, vingerafdruk of SumUp-wachtwoord.

Wat hebt u daar aan? SCA heeft het potentieel om uw gehele betaalervaring fundamenteel te veranderen: uw ervaring wordt soepeler en veiliger, terwijl fraude frontaal wordt aangepakt. Bovendien krijgt u de gemoedsrust dat uw rekening en uw geld altijd veilig zijn. 

Als u de functie nu inschakelt, kunt u er ook nog eens op vertrouwen dat u ook na de deadline online kunt blijven winkelen zonder onaangename verrassingen. Ontdek hoe u SCA kunt inschakelen voor uw SumUp Card.

Over de SumUp Card

Miljoenen bedrijfseigenaren vertrouwen op SumUp om hun betalingen te ontvangen –en wij zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om hun levens gemakkelijker te maken.

Eén van de verbeteringen die onze verkopers graag van ons zien is snellere toegang tot het geld dat ze verdienen via hun SumUp-pinapparaten.

Daarom ontwikkelden we samen met Mastercard de SumUp Card. Daarmee hebt u al op de volgende dat toegang tot alle betalingen die u verwerkt met SumUp –zelfs in het weekend en op feestdagen. 

Als u de SumUp Card als uw primaire betaalpas voor zakelijke betalingen gebruikt, is het bijhouden van uw inkomsten en uitgaven een fluitje van een cent. U kunt eventueel op elk moment gratis uw geld overmaken naar uw gekoppelde bankrekening.

De SumUp Card biedt alle nuttige functies die u van een pinpas verwacht. U kunt deze overal gebruiken waar Mastercard wordt geaccepteerd. Bovendien worden onlinebetalingen, chippen en pinnen en contactloze betalingen geaccepteerd. 

Er zijn geen voorafbetalingen, maandelijkse kosten of transactiekosten. U kunt zelfs elke maand 3 keer gratis geld opnemen via een geldautomaat. Voor alle geldopnamen daarna betaalt u een laag vast tarief à 2% –of u nu in Nederland woont of in een ander land.

Geïnteresseerd? Als u een bestaande SumUp-verkoper bent, kunt u vandaag nog uw SumUp Card bestellen. Als u nieuw bent bij SumUp, vindt u hier meer informatie over onze pinapparaten (zonder dat u aan een contract vastzit).

Paul O'Callaghan