SumUp Kaartlezer Pin apparaat bij Eetcafe de Oceaan

SumUp Merchant for a Day: Elvira ontdekt het buurtcafé en restaurant 'De Oceaan'

Bij SumUp werken we hard om onze producten te verbeteren en proberen we het voor ondernemers zo makkelijk mogelijk te maken om kaartbetalingen te accepteren. Om onze dienstverlening te verbeteren, zijn wij van mening dat het belangrijk is om niet alleen te werken VOOR onze merchants, maar ook SAMEN met hen.

In onze 'Merchant for a Day' serie, zal een van onze medewerkers samenwerken met één van de vele ondernemers, die dagelijks SumUp gebruikt. Deze keer bezocht onze account manager Elvira, Parel en René, de eigenaren van café/restaurant De Oceaan.

Welke SumUp merchant was jij voor een dag?

De focus is direct duidelijk, ze willen de 'woonkamer' van de buurt te zijn. Het is een warme en gezellige plek waar mensen lekkere, gezonde en betaalbare maaltijden kunnen eten. Voordat De Oceaan hun deuren in april 2016 openden hadden zij al 10 jaar ervaring in de horeca. Elke woensdagavond kon men een biologisch driegangenmenu op hun boot bestellen voor een kleine vergoeding. Toen ze de kans kregen om een restaurant te beginnen, in een oud kantoor gevestigd in dezelfde haven, was De Oceaan een feit.

Wat deed jij tijdens je korte 'stage'?

Het restaurant is geopend van donderdag tot en met zondag. De overige dagen van de week klussen ze aan het restaurant, aangezien dit een doorlopend project is. Eenmaal aangekomen bij het restaurant hielp de manager Tessa me op weg. We maakten ons klaar voor het diner. Daarbij heb ik het menu uitgeschreven op het krijtbord en kwamen mijn oude poleervaardigheden goed van pas bij het schoonmaken van het bestek. We hadden ook een teamvergadering over hoe we de samenwerking tussen de keuken, bar en restaurant konden verbeteren. Het was interessant en inspirerend om te zien hoe gedreven het team is om verbeteringen door te voeren in het restaurant.

Wat verraste je het meest?

Ze maakte deze plek hun eigen door te luisteren naar de de input van de buurtbewoners. Dit is iets wat ik meteen merkte, aangezien ik me onmiddellijk thuis voelde! Het zit in de kleine dingen, zoals het zelfgebakken koekje bij de koffie. Het is dan ook heel bijzonder om te zien dat ze op deze wijze zo’n belangrijk onderdeel van hun buurt zijn geworden.

Wat kunnen andere SumUp merchants leren van jouw ervaring?

De kassa is een belangrijk onderdeel voor een bedrijf en als je een vaste kassa wilt gebruiken zoals 'De Oceaan', denk dan goed na over de inrichting. Ik zou adviseren om een plek te kiezen die niet van zichzelf al heel druk is bezet door klanten of personeel. U kunt ook stickers gebruiken om klanten te wijzen naar het betaalpunt zodat uw klanten hier direct naartoe kunnen lopen. Op de website www.pin.nl kunt u verschillende soorten stickers van de campagne 'Pinnen ja Graag' bestellen. Gebruik op de bestelpagina het serienummer van uw kaartlezer en vul deze in bij ‘aansluitnr/contractID’ om gratis het promotiemateriaal te bestellen. De voorkant van de SumUp Air is gemaakt van glas en kan breken als u deze laat vallen. Om de kans op schade te minimaliseren raden we aan ons oplaadstation te gebruiken. Als u de SumUp Air als een mobiel pinapparaat gebruikt, kunt u er ook voor kiezen om een bumper in plaats daarvan kopen. Deze producten kunt u kopen in onze webshop.

De Oceaan gebruikt SumUp met behulp van een integratie. Dit betekent dat SumUp is geïntegreerd in hun kassasysteem, waardoor de betaling automatisch overschakelt naar het SumUp-systeem wanneer deze wordt gestart. Zij maken gebruik van een kassa voor restaurants met een tafelbeheer-functie. Dit versnelt het proces van kaartbetalingen accepteren binnen een restaurant en minimaliseert de kans op fouten. Neem dus gerust contact met mij op om het kassasysteem te vinden wat het best bij uw bedrijf past ([email protected] of 020 760 1338)

Welke leerpunten voor SumUp kan je hieruit halen?

Bij SumUp moeten we onze standaard veel beter promoten. We hebben veel merchants, zoals De Oceaan, waar de Air kaartlezer vaak wordt vastgepakt. Met onze standaard met oplaadmogelijkheid, kan schade door het laten vallen van de kaartlezer worden geminimaliseerd en de kaartlezer wordt tegelijkertijd opgeladen. We moeten duidelijker communiceren dat merchants gebruik kunnen maken van het promotiemateriaal op www.pin.nl waar men stickers van de campagne 'Pinnen ja Graag' gratis kan bestellen.

Bedankt Parel, René, Tessa en alle anderen voor jullie vriendelijk ontvangst!

Ook benieuwd hoe De Oceaan erin is geslaagd om de woonkamer van hun buurt te worden? Of wilt u gewoon dit restaurant bezoeken? Bezoek dan de Facebook-pagina of website van De Oceaan.

Christiaan Poolen