Mobiele pinautomaten

Met een mobiel pinapparaat van SumUp kunt u zonder hoge kosten uw klanten overal laten betalen met de meeste gangbare pinpassen en creditcards. Dat is handig als u veel onderweg bent of bijvoorbeeld met uw koopwaar op een markt staat. De enige voorwaarde om de mobiele pinautomaat te kunnen gebruiken is de aanwezigheid van een draadloos netwerk. De communicatie is beveiligd volgens de normen die gelden voor modern betalingsverkeer. Dit geldt zowel voor de verbinding tussen de pinautomaat en uw smartphone of tablet (iOS of Android) als voor het internetverkeer met de desbetreffende bank. Hieronder beschrijven we stap voor stap hoe betalen met mobiele inautomaten van SumUp verloopt.

Stap 1: Pinautomaat kopen en registreren

Om te beginnen dient u een pinautomaat aan te schaffen. Dat kan op de website van SumUp of in de winkel. Op de website vindt u een overzicht van verkooppunten. Daarna dient u het toestel te registreren. Dit is een eenmalig proces. Door te registreren koppelt u uw mobiele pinautomaat (ook wel de PIN-reader) aan uw bankrekening. Dit gebeurt natuurlijk 100% veilig.

Allereerst meldt u zich op de website aan met uw e-mailadres. U drukt op “Bestel SumUp“, vult de gevraagde gegevens in en indien u de pinautomaat in de winkel heeft gekocht, klikt u op “Activeer uw PIN-reader“. Vervolgens vult u het serienummer van uw PIN-reader in en klikt u op “Voltooi registratie“. U ontvangt een e-mail ter bevestiging en er wordt een klein bedrag op uw bankrekening gestort. Zodra u dat bedrag hebt ontvangen, gaat u in uw SumUp account naar “Bankrekening“ en vult u het bedrag en het betalingskenmerk in. Vanaf dan weet SumUp op welk rekeningnummer het geld dat u met uw PIN-reader accepteert moet worden overgemaakt.

Stap 2: uw mobiele pinautomaat verbinden met een iOS- of Android-toestel

Uw PIN-reader kan zelf geen verbinding maken met het internet. Uw smartphone of tablet (iOS of Android) fungeert als tussenschakel. Om te beginnen downloadt u de gratis app uit de App Store of Google Play Store. Ondertussen laadt u de PIN-reader op met de meegeleverde USB-kabel. Het toestel start automatisch op. Indien dit niet gebeurt, drukt u op de aan/uit-knop aan de linkerzijde van het apparaat. Na ongeveer drie minuten verschijnen het logo van SumUp, de batterij-indicator en de datum. Start de app en log in met de gegevens die u tijdens de registratieprocedure hebt ingevuld. Druk vijf seconden op de 0 van de PIN-reader, en volg de aanwijzingen in de (online) handleiding voor nadere details.

Stap 3: betalingen op uw mobiele pinautomaat

Uw PIN-reader schakelt na enkele minuten over op de slaapstand, om zo energie te besparen. Druk daarom bij elke betaling eerst even op een willekeurige toets om het toestel uit de slaapstand te halen. Het kan ongeveer 10-15 seconden duren voordat de Bluetooth-verbinding met uw smartphone of tablet is hersteld. Voer op het betalingsscherm in de app de gegevens van de betaling in, druk op “Doorgaan“ en kies de gewenste betaalmethode. Op het scherm van de PIN-reader verschijnt de tekst "Pas invoeren". Vraag de klant om de pinpas of creditcard in te voeren, de pincode in te toetsen en op het groene vinkje te drukken ter bevestiging. De klant kan de gele knop gebruiken om de pincode te corrigeren, of het rode kruisje om de transactie te annuleren. Met de SumUp Air is het ook mogelijk om contactloze betalingen te accepteren. Desgewenst kun u de klant vanuit de app een e-mail sturen met het betalingsbewijs, of het betalingsbewijs afdrukken op een mobiele Bixolon-printer of een andere door SumUp ondersteunde printer.

De voordelen van een mobiele PIN-reader

Uw kosten blijven beperkt tot de aanschafprijs van de PIN-reader en een klein percentage van iedere transactie. U betaalt dus geen maandabonnement of andere vaste of periodieke kosten. Standaard betaalt u 2,75% per transactie, maar afhankelijk van uw omzet kan dit dalen tot 1,5% op alle transacties, behalve als deze via American Express verlopen. Uw klanten kunnen betalen met alle gangbare betaalkaarten: Maestro, V PAY, MasterCard, Visa en American Express. Betalen met een PIN-reader is bovendien net zo veilig als traditioneel pinnen.

Populaire artikelen

  • Een eigen mobiel pinapparaat kopen - Overweegt u om een pinapparaat te kopen? Bij SumUp krijgt u een volledig mobiel pinapparaat met 100% beveiligd betalingsverkeer en zonder vaste kosten.

  • Ontdek de voordelen van een mobiele betaalautomaat - Bent u op zoek naar een betaalautomaat? Met de mobiele betaalautomaat van SumUp ontvangt u pin- en creditcardbetalingen veilig en snel op uw bankrekening.

  • Mobiel pinnen - SumUp biedt ondernemers de mogelijkheid voor mobiel pinnen. Accepteer pinbetalingen en laat uw klanten pinnen met hun mobiele telefoon via ApplePay.

  • Wat zijn de kosten van een pinautomaat? - Wat zijn de kosten van een mobiel pinautomaat? SumUp biedt ondernemers een volledig mobiel pinapparaat tegen zeer lage kosten en zonder vast contract.

  • Draadloos pinnen - Met een draadloos pinapparaat van SumUp kunt u uw klanten draadloos laten pinnen. Accepteer pin- en creditcardbetalingen met een draadloos pinapparaat.

SumUp biedt u de beste oplossing voor het accepteren van pin- en creditcardbetalingen

Nu 60 euro korting

Met SumUp accepteert u snel en eenvoudig (contactloze) pin- en creditcardbetalingen met uw smartphone of tablet.