Mobiele pinautomaten

In dit artikel leer je

 • Hoe je eenvoudig een mobiele pinautomaat (PIN-reader) kunt kopen en registreren
 • Hoe je de betaalautomaat eenvoudig kunt verbinden met een smartphone of tablet
 • Welke handelingen je moet verrichten om een klant te laten betalen met deze pinautomaat
 • Dat de PIN-reader van SumUp geschikt is voor alle gangbare pinpassen en credit cards

Klanten overal laten betalen met de meeste gangbare pinpassen en creditcards. Dat kan zonder hoge kosten met een mobiel pinapparaat van SumUp.

De mobiele pinautomaat is overal te gebruiken gebruiken waar een draadloos netwerk aanwezig is. Dat is handig voor ondernemers die veel onderweg zijn of bijvoorbeeld op de markt staan.

Zowel de verbinding tussen de pinautomaat en uw smartphone of tablet (iOS of Android) als het internetverkeer met de desbetreffende bank is beveiligd. Dit gebeurt volgens de normen die gelden voor modern betalingsverkeer.

Hieronder beschrijven we stap voor stap hoe betalen met mobiele pinautomaten van SumUp verloopt.

Stap 1: Pinautomaat kopen en registreren

Een pinautomaat aanschaffen kan op de website van SumUp of in de winkel. Een overzicht van alle verkooppunten is te vinden op de website.

Na aanschaf moet u het toestel registreren. Dit is een eenmalig proces waardoor uw mobiele pinautomaat (ook wel de PIN-reader) wordt gekoppeld aan uw bankrekening. Dit gebeurt uiteraard 100% veilig.

Allereerst meldt u zich op de website aan met uw e-mailadres. U drukt op “Bestel SumUp“, en vult de gevraagde gegevens in. Indien de pinautomaat in de winkel is gekocht, klikt u op “Activeer uw PIN-reader“.

Vervolgens vult u het serienummer van uw PIN-reader in en klikt u op “Voltooi registratie“. U ontvangt een e-mail ter bevestiging en er wordt een klein bedrag op uw bankrekening gestort.

Zodra u dat bedrag heeft ontvangen, gaat u in uw SumUp account naar “Bankrekening“ en vult u het bedrag en het betalingskenmerk in. Vanaf dan weet SumUp op welk rekeningnummer het geld dat u met uw PIN-reader accepteert moet worden overgemaakt.

Stap 2: uw mobiele pinautomaat verbinden met een iOS- of Android-toestel

De mobiele pinautomaat kan zelf geen verbinding maken met het internet. Daarom fungeert uw smartphone of tablet (iOS of Android) als tussenschakel.

Om te beginnen downloadt u de gratis app uit de App Store of Google Play Store. Ondertussen laadt u de PIN-reader op met de meegeleverde USB-kabel.

Het toestel start automatisch op. Druk op de aan/uit-knop aan de linkerzijde van het apparaat als dit niet gebeurt. Na ongeveer drie minuten verschijnen het logo van SumUp, de batterij-indicator en de datum.

Start de app en log in met de gegevens die u tijdens de registratieprocedure heeft ingevuld. Druk vijf seconden op de 0 van de PIN-reader en volg de aanwijzingen in de (online) handleiding voor nadere details.

Stap 3: betalingen op uw mobiele pinautomaat

Om energie te besparen, schakelt de PIN-reader na enkele minuten over op de slaapstand. Druk daarom bij elke betaling eerst even op een willekeurige toets om het toestel uit de slaapstand te halen. Het kan ongeveer 10-15 seconden duren voordat de Bluetooth-verbinding met uw smartphone of tablet is hersteld.

Voer op het betalingsscherm in de app de gegevens van de betaling in. Druk op “Doorgaan“ en kies de gewenste betaalmethode.

Op het scherm van de PIN-reader verschijnt de tekst "Pas invoeren". Vraag de klant om de pinpas of creditcard in te voere en de pincode in te toetsen.

De klant bevestigt de transactie door op het groene vinkje te drukken. Via de gele knop kan de pincode worden gecorrigeerd. Met een druk op het rode kruisje annuleert de klant de transactie.

Met de SumUp Air is het ook mogelijk om contactloze betalingen te accepteren. Desgewenst kun u de klant vanuit de app een e-mail sturen met het betalingsbewijs. Ook is het mogelijk om de bon af te drukken op een mobiele Bixolon-printer of een andere door SumUp ondersteunde printer.

De voordelen van een mobiele PIN-reader

 • Uw kosten blijven beperkt tot de aanschafprijs van de PIN-reader en een klein percentage van iedere transactie.
 • U betaalt geen maandabonnement of andere vaste of periodieke kosten. Standaard betaalt u 2,75% per transactie. Dit kan echter afhankelijk van uw omzet dalen tot 1,5% op alle transacties. (Geldt niet voor American Express).
 • Klanten kunnen betalen met alle gangbare betaalkaarten: Maestro, MasterCard, Visa, V PAY en American Express. Betalen met een PIN-reader is bovendien net zo veilig als traditioneel pinnen.

In het kort samengevat:

De mobiele pinautomaat van SumUp is eenvoudig in een paar stappen klaar te maken voor gebruik. Na aankoop moet het toestel eenmalig worden geregistreerd. Hierdoor kan de PIN-reader worden gekoppeld aan uw bankrekening. Door vervolgens gebruik te maken van de gratis app van SumUp kan de betaalautomaat worden gekoppeld aan uw smartphone of tablet. Daardoor is het mogelijk voor uw klanten om snel, gemakkelijk en veilig te betalen met betaalkaarten als Maestro, MasterCard, Visa, V PAY en American Express.

Populaire artikelen

 • Een eigen mobiel pinapparaat kopen — Overweegt u om een pinapparaat te kopen? Bij SumUp krijgt u een volledig mobiel pinapparaat met 100% beveiligd betalingsverkeer en zonder vaste kosten.

 • Ontdek de voordelen van een mobiele betaalautomaat — Bent u op zoek naar een betaalautomaat? Met de mobiele betaalautomaat van SumUp ontvangt u pin- en creditcardbetalingen veilig en snel op uw bankrekening.

 • Mobiel pinnen — SumUp biedt ondernemers de mogelijkheid voor mobiel pinnen. Accepteer pinbetalingen en laat uw klanten pinnen met hun mobiele telefoon via ApplePay.

 • Wat zijn de kosten van een pinautomaat? — Wat zijn de kosten van een mobiel pinautomaat? SumUp biedt ondernemers een volledig mobiel pinapparaat tegen zeer lage kosten en zonder vast contract.

 • Draadloos pinnen — Met een draadloos pinapparaat van SumUp kunt u uw klanten draadloos laten pinnen. Accepteer pin- en creditcardbetalingen met een draadloos pinapparaat.

SumUp biedt u de beste oplossing voor het accepteren van pin- en creditcardbetalingen

Met SumUp accepteert u snel en eenvoudig (contactloze) pin- en creditcardbetalingen met uw smartphone of tablet.