Mobiele pinautomaten

In dit artikel lees je

 • Hoe je eenvoudig een mobiele pinautomaat (PIN-reader) kunt kopen en registreren.

 • Hoe je de betaalautomaat eenvoudig kunt verbinden met een smartphone of tablet.

 • Welke handelingen je moet verrichten om een klant te laten betalen met deze pinautomaat.

 • Dat de PIN-reader van SumUp geschikt is voor alle gangbare pinpassen en creditcards.


Klanten overal laten betalen met de meeste gangbare pinpassen en creditcards. Dat kan zonder hoge kosten met een mobiel pinapparaat van SumUp.

De mobiele pinautomaat is overal te gebruiken gebruiken waar een draadloos netwerk aanwezig is. Dat is handig voor ondernemers die veel onderweg zijn of bijvoorbeeld op de markt staan.

Zowel de verbinding tussen de pinautomaat en uw smartphone of tablet (iOS of Android) als het internetverkeer met de desbetreffende bank is beveiligd. Dit gebeurt volgens de normen die gelden voor modern betalingsverkeer.

Hieronder beschrijven we stap voor stap hoe betalen met mobiele pinautomaten van SumUp verloopt.

Stap 1: Pinautomaat kopen en registreren

Een pinautomaat aanschaffen kan op de website van SumUp of in de winkel. Een overzicht van alle verkooppunten is te vinden op de website.

Na aanschaf moet u het toestel installeren. Dit is een eenmalig proces waardoor uw mobiele pinautomaat (ook wel de PIN-reader) wordt gekoppeld aan uw bankrekening. Dit gebeurt uiteraard 100% veilig.

Allereerst meldt u zich op de website aan met uw e-mailadres. U drukt op “Bestel SumUp“, en vult de gevraagde gegevens in. Indien de pinautomaat in de winkel is gekocht, klikt u op “Ik ben al in het bezit van een kaartlezer“.

U kunt dan de kaartlezer koppelen aan uw SumUp account en direct beginnen met betalingen accepteren.

Stap 2: uw mobiele pinautomaat verbinden met een iOS- of Android-toestel

De mobiele pinautomaat kan zelf geen verbinding maken met het internet. Daarom fungeert uw smartphone of tablet (iOS of Android) als tussenschakel.

Om te beginnen downloadt u de gratis app uit de App Store of Google Play Store. Ondertussen laadt u de PIN-reader op met de meegeleverde micro USB-kabel.

Log in op de app met de inloggegevens waarmee u een SumUp account heeft aangemaakt. Klik vervolgens linksboven op account of de 3 streepjes van het menu. Druk vervolgens op ‘Kies kaartlezer’ en op ‘Air’.

Uw telefoon/tablet gaat dan scannen voor kaartlezers en vraagt om de laatste drie cijfers van het serienummer te controleren op de kaartlezer. Als er een koppelverzoek wordt weergegeven, kunt u deze accepteren.

Vervolgens is uw kaartlezer met uw telefoon/tablet verbonden en kunt u transacties doen.

Stap 3: betalingen op uw mobiele pinautomaat

Om energie te besparen, schakelt de PIN-reader na enkele minuten over op de slaapstand. Zodra u weer een bedrag invoert in de app, springt de kaartlezer automatisch weer aan en verschijnt het bedrag op de kaartlezer.

De klant kan dan betalen door de pas in te voeren of met contactloos betalen. In uw app kunt u dan zien of de transactie is geslaagd of niet. De app is leidend: het kan zijn dat op de kaartlezer ‘geslaagd’ staat, maar dit betekent enkel dat de chip is gescand.

In uw app kunt u vervolgens zien of uw transactie daadwerkelijk geslaagd is. Vervolgens kunt u ook de klant een bon sturen via sms of e-mail. De gegevens hiervan worden niet opgeslagen.

De voordelen van een mobiel pinapparaat

 • U betaalt enkel de aanschafkosten van de kaartlezer (€39,-) en een klein percentage van iedere transactie.

 • U betaalt geen maandabonnement of andere vaste of periodieke kosten. Standaard betaalt u 2,75% per transactie. Dit kan echter afhankelijk van uw omzet dalen tot 1,5% op alle transacties. (Geldt niet voor American Express).

 • Klanten kunnen betalen met alle gangbare betaalkaarten: Maestro, MasterCard, Visa, V PAY en American Express.

In het kort samengevat:

De mobiele pinautomaat van SumUp is eenvoudig in een paar stappen klaar te maken voor gebruik. U installeert de kaartlezer met behulp van de gratis app via uw telefoon of tablet. Daardoor is het mogelijk voor uw klanten om snel, gemakkelijk en veilig te betalen met betaalkaarten als Maestro, MasterCard, Visa, V PAY en American Express.

Populaire artikelen

 • Een eigen mobiel pinapparaat kopen — Overweegt u om een pinapparaat te kopen? Bij SumUp krijgt u een volledig mobiel pinapparaat met 100% beveiligd betalingsverkeer en zonder vaste kosten.

 • Ontdek de voordelen van een mobiele betaalautomaat — Bent u op zoek naar een betaalautomaat? Met de mobiele betaalautomaat van SumUp ontvangt u pin- en creditcardbetalingen veilig en snel op uw bankrekening.

 • Mobiel pinnen — SumUp biedt ondernemers de mogelijkheid voor mobiel pinnen. Accepteer pinbetalingen en laat uw klanten pinnen met hun mobiele telefoon via ApplePay.

 • Wat zijn de kosten van een pinautomaat? — Wat zijn de kosten van een mobiel pinautomaat? SumUp biedt ondernemers een volledig mobiel pinapparaat tegen zeer lage kosten en zonder vast contract.

 • Draadloos pinnen — Met een draadloos pinapparaat van SumUp kunt u uw klanten draadloos laten pinnen. Accepteer pin- en creditcardbetalingen met een draadloos pinapparaat.

SumUp biedt u de beste oplossing voor het accepteren van pin- en creditcardbetalingen

Leer meer

Met SumUp accepteert u snel en eenvoudig (contactloze) pin- en creditcardbetalingen met uw smartphone of tablet.