Contactloos betalen met een NFC kaartlezer

Betalen met een pinpas is vrijwel overal mogelijk in Nederland. Het gemak van direct betalen zonder het gebruik van munten of papieren geld is overduidelijk. Pinnen bespaart tijd en is veilig. Toch blijft deze manier van betalen zich ontwikkelen. Contactloos pinnen is een van de innovaties die steeds belangrijker wordt. Hiervoor maakt men gebruikt van een NFC kaartlezer. Maar wat is deze kaartlezer precies?

Een logische stap in het betalen met pin

Pinnen maakt al jaren veranderingen door die door gebruikers snel worden geaccepteerd. In eerste instantie gebruikte men de pinpas alleen om geld uit een pinautomaat te halen. Vervolgens werd het mogelijk om in winkels direct aankopen te pinnen. Inmiddels betaalt men online met de pin en zijn kleine bedragen zelfs af te rekenen zonder dat het intoetsen van een code nodig is. nfc kaartlezer mobiele pinautomaat

Pinnen met creditcard

Ook met een creditcard kan men pinbetalingen doen. De betaalmogelijkheden worden steeds groter in vergelijking met de klassieke creditcard waar men een handtekening moest zetten om een betaling definitief te maken. De Air van SumUp is een innovatief apparaat dat het mogelijk maakt om op verschillende manieren eenvoudig en snel te betalen met creditcard.

Overal pinnen met creditcard

Voor winkeliers is het handig om te beschikken over een mobiele pinautomaat. De Air is klein en neemt weinig ruimte in. Mobiel is in dit geval ook echt mobiel omdat de Air geen draden heeft. Het apparaat wordt opgeladen met een gewone micro USB-kabel die zowel gekoppeld kan worden aan een computer als een stekker. Betalingen kunnen overal in de winkel plaatsvinden, of buiten op een terras. Creditcards kunnen eenvoudig op locatie worden gebruikt. Denk aan een pop-upstore, op de markt of tijdens een festival. Met slechts een smartphone of tablet en een Air kaartlezer beschikt men over een mobiele kassa die in elke tas past. contactloos betalen pinnen met creditcard

Verschillende manieren van betalen

De Air van SumUp combineert drie verschillende betaalmethoden in een handig apparaat. Men kan op de volgende manieren betalen:

  • Magneetstrip. De klassieke manier waarbij de pas door een gleuf wordt gehaald, contact maakt met het betaalapparaat en vervolgens de pincode wordt ingetoetst.
  • Chip. Elke creditcard heeft tegenwoordig een vierkante chip op de voorzijde. Deze bevat informatie en er kan mee worden betaald door de pas met de korte zijde in de Air te steken. Vervolgens moet de klant de pincode intoetsen.
  • Contactloos betalen. De creditcard wordt in de buurt gehouden van het betaalapparaat en wordt herkend. Dit maakt van de Air een zogenaamde NFC kaartlezer.

Wat is NFC betalen precies?

Draadloos betalen met creditcard gaat aan de hand van een NFC kaartlezer. NFC is een afkorting van Near Field Communication. Het is een vorm van draadloze communicatie die vergelijkbaar is met Wi-Fi. ‘Near’ betekent dichtbij en geeft aan dat het om een vorm van draadloze communicatie op korte afstand gaat. NFC is ontstaan uit RFID (Radio Frequency Identification). Een bekende toepassing van RFID is het zogenaamde chippen van huisdieren zodat deze makkelijk zijn te identificeren. RFID heeft een lang bereik maar wordt voornamelijk gebruikt voor het opslaan van informatie die vervolgens kan worden uitgelezen. NFC heeft een kleiner bereik maar kan in twee richtingen communiceren.

Een contactloze kaartlezer

NFC-technologie kent vele commerciële toepassingen. De NFC bestaat uit een chip die zelf geen elektriciteit nodig heeft om te functioneren. Daardoor is zijn bereik ook beperkt tot maximaal drie centimeter. Om de chip ligt een antenne waardoor hij plat blijft. Hierdoor kan de NFC-chip worden verwerkt in polsbandjes, stickers of sleutelhangers waarmee men bijvoorbeeld bij winkels punten kan sparen. Ook in een creditcard is de NFC-chip makkelijk te plaatsen waardoor contactloos pinnen mogelijk wordt. contactloos pinnen met nfc betalen

Met NFC betalen

Met Air betalen is zeer eenvoudig. De eigenaar van de Air heeft het betaalapparaat met Bluetooth aan een smartphone of tablet verbonden. Met de SumUp app verandert men een tablet in een kassa voor het accepteren van pin- en creditcardbetalingen. De app heeft nog veel meer mogelijkheden om betalingen inzichtelijk te maken en eenvoudig prijzen toe te wijzen aan producten. Op het moment van betalen voert men het te betalen bedrag in. De NFC kaartlezer kan naar eigen voorkeur worden gebruikt om te betalen, bijvoorbeeld door de creditcard dicht bij de Air te houden. Vervolgens toetst men de pincode in en de betaling wordt geaccepteerd. De klant ontvangt per SMS of e-mail een betalingsbewijs. De uitbetaling van de creditcardmaatschappij ontvangt men na maximaal drie dagen. Alle bekende creditcards zijn aangesloten, naast nieuwe betaaldiensten als Apple Pay.

Interesse in de mogelijkheden van contactloos betalen en het gebruikersgemak van SumUp Air? Bestel hem vandaag nog.

Populaire artikelen

  • De vele mogelijkheden van mobiel pinnen - Klanten laten pinnen zonder vaste kosten is mogelijk door pinnen met uw telefoon. Accepteer betalingen met mobiel pinnen middels uw telefoon en Bluetooth.

  • Mobiele pinautomaten - Eenvoudig mobiele pinautomaat zonder vaste kosten. Accepteer nu pin- en creditcardbetalingen via je eigen smartphone of tablet met de SumUp pinautomaat.

  • Mobiel pinapparaat zonder vaste kosten - Een compleet mobiel pinapparaat voor ondernemers. Accepteer betalingen met een portable pinapparaat die u verbindt met uw eigen smartphone of tablet.

  • Een pinautomaat kopen? Ontdek hier alles wat u moet weten - Wilt u een mobiele pinautomaat kopen? SumUp's mobiele pinautomaat voldoet aan de hoogste veiligheidsnormen en stelt u in staat pinbetalingen te accepteren.

  • Een eigen mobiel pinapparaat kopen - Overweegt u om een pinapparaat te kopen? Bij SumUp krijgt u een volledig mobiel pinapparaat met 100% beveiligd betalingsverkeer en zonder vaste kosten.

SumUp biedt u de beste oplossing voor het accepteren van pin- en creditcardbetalingen

Nu 60 euro korting

Met SumUp accepteert u snel en eenvoudig (contactloze) pin- en creditcardbetalingen met uw smartphone of tablet.