Log in
Start nu

Contactloos betalen met een NFC kaartlezer

In dit artikel lees je:

  • Wat een NFC kaartlezer is en hoe deze werkt

  • Hoe een NFC kaarlezer contactloos pinnen mogelijk maakt

  • Hoe je met een NFC kaartlezer snel en op verschillende manieren draadloos betaalt met een creditcard

  • Waarom SumUp Air een app is die zowel gebruiksgemak biedt aan de ondernemer als de klant


Met de NFC kaartlezer kun je draad- en contactloos pinnen. Daarmee is het één van de belangrijkste innovaties op het gebied van pin- en creditcardbetalingen. Maar wat is deze kaartlezer precies?

Een logische stap in het betalen met pin

Pinnen is in Nederland razend populair. Direct betalen zonder cash geld levert tenslotte veel gemak op. Het bespaart tijd en is veilig. De manier waarop we de pinpas gebruiken is de afgelopen jaren echter sterk veranderd.

In eerste instantie was pinnen alleen bedoeld om geld uit een pinautomaat te halen. Daarna werd het mogelijk om met de pinpas in winkels te betalen. Kleine bedragen (tot €25,-) reken je tegenwoordig zelfs al af zonder pincode. Ook pinnen we steeds vaker tijdens het online winkelen.

Pinnen met creditcard

Pinbetalingen kun je ook met een creditcard doen. Daarvoor is in tegenstelling tot de klassieke creditcard meestal geen handtekening meer nodig. De betaalmogelijkheden worden dan ook steeds eenvoudiger en uitgebreider.

De Air van SumUp is daarvan een goed voorbeeld. Het is een innovatieve kaartlezer die het mogelijk maakt om op verschillende manieren eenvoudig en snel te betalen met een creditcard.

Overal pinnen met creditcard

Voor winkeliers is het erg handig om een mobiele pinautomaat te hebben. De Air is klein en neemt weinig ruimte in. Mobiel betekent in dit geval ook echt mobiel want het apparaat is draadloos. Je kunt het bovendien eenvoudig opladen met een micro USB-kabel die je zowel aan een computer als een stekker kunt koppelen.

Met slechts een smartphone of tablet en een NFC kaartlezer beschik je over een mobiele kassa die in elke tas past.

Betalen met een creditcard kan overal in de winkel plaatsvinden, of buiten op een terras. Creditcards kunnen ook eenvoudig op locatie worden gebruikt. Den