Een eigen mobiel pinapparaat kopen

In dit artikel lees je:

  • Dat een pinapparaat kopen tegenwoordig geen grote investering meer is.

  • Hoe betaalkaarten in de loop der jaren steeds beter en veiliger zijn geworden.

  • Wat de voordelen zijn van een eigen mobiel pinapparaat kopen.

  • Je met de SumUp Air Kaartlezer je omzet aanzienlijk kunt verhogen.


Een eigen pinapparaat kopen schrikt ondernemers soms af. Zij denken in eerste instantie vaak nog aan de traditionele, vaste betaalautomaat. Inderdaad een investering waar heel wat kosten bij komen kijken.

Mobiel pinnen brengt daar echter verandering in. Een eigen betaalmachine is vandaag de dag ook voor kleinere ondernemers aantrekkelijk. Een mobiel pinapparaat kopen is dankzij de lage prijs voor iedereen een reële optie.

In dit artikel leggen we uit waarom en wat de voordelen zijn wanneer je beslist om je eigen pinapparaat te kopen.

Wat is mobiel pinnen?

In Nederland werd mobiel, draadloos en contactloos pinnen geïntroduceerd in 2013. Voor die tijd kon je slechts op één manier een transactie voltooien.

Er was altijd contact vereist tussen de magnetische informatiestrip op de bankpas en de betaalterminal. Die terminal moest de informatie op de magneetstrip kunnen lezen voordat de betaling kon worden goedgekeurd.

In sommige gevallen, zoals bij een VISA betaling, was bovendien nog een handtekening van de betaler vereist.

De introductie van een nieuw type kaart, de EMV-kaart, maakte contact tussen automaat en betaalpas overbodig. De informatie liep niet langer via een magneetstrip, maar via beveiligde, geïntegreerde circuits.

Dit type betaalkaarten kunnen zelfs dienen als e-purse. Zo kun je bijvoorbeeld ook via je smartphone betalen. Lees hier meer over mobiel pinnen.

EMV-standaard

EMV is uitgegroeid tot de standaard onder betaalkaarten en is al sinds 1993/1994 een feit. De EMV-standaard is een creatie van Europay, MasterCard en VISA (EMV).

Vandaag de dag is het beheer van het systeem in handen van het consortium EMVCo (VISA, JCB, MasterCard, American Express, Discover en China UnionPay). Dat betekent dat zowat alle voorname spelers op de markt een EMV-kaart aanbieden.

De betaalkaarten worden overigens nog steeds voorzien van een magnetische strip. Dit maakt het mogelijk om ook nog op een traditionele manier te betalen.

Mobiel pinnen is niet alleen goedkoop in aanschaf. Ook het gebruik van dit slimme pinapparaat is zeer voordelig.

De voordelen van EMV

Wat zijn precies de voordelen van deze kaart? Ten eerste is de kaart veel veiliger. Hier ligt dan ook het idee achter het ontwerp. De slimme kaart verhelpt de bekende veiligheidsproblemen van de magneetkaart.

Er is geen strip die gekopieerd of gemanipuleerd kan worden. Ook de code kan niet zomaar worden gekraakt.

Daarbij moet je het enorme gebruiksgemak en de flexibiliteit van de kaart optellen. Het wordt dan ook snel duidelijk dat de consument veel baat heeft bij deze verbeteringen.

Voordelen voor de ondernemer

De voordelen van mobiel pinnen zijn niet alleen het voorrecht van de consument. Ook de ondernemer heeft erbij te winnen.

Een mobiel pinapparaat biedt de mogelijkheid om diverse manieren van betalen aan te bieden. Bovendien kunnen pinbetalingen nu altijd en overal worden ontvangen.

Klanten zijn niet altijd bereid om contant te betalen. Dankzij een mobiel pinapparaat loop je niet onnodig klanten mis. Dit betekent dat een ondernemer kan rekenen op een aanzienlijk hogere omzet.

Een ander voordeel is dat mobiel pinnen goedkoop is. Zeker wanneer je dit vergelijkt met de traditionele betaalterminals.

Voor een SumUp Air pinapparaat betaal je eenmalig slechts 39 euro. De bijbehorende app kun je gratis downloaden en gebruiken. Ondernemers kunnen vervolgens op iedere locatie mobiel pinnen aanbieden.

Mobiel pinnen is niet alleen goedkoop in aanschaf. Ook het gebruik van dit slimme pinapparaat is zeer voordelig.

Er worden immers geen extra abonnementskosten in rekening gebracht. Je betaalt nog slechts een klein tarief per voltooide financiële transactie.

In het kort samengevat

Een pinapparaat kopen ligt tegenwoordig voor iedere ondernemer binnen handbereik.

Traditionele pinautomaten zijn behoorlijk duur in aanschaf. Dat is veranderd met het mobiele pinapparaat van SumUp Air.

Mobiel pinnen is nu zowel goedkoop in aanschaf als gebruik.

Populaire artikelen

  • Wat zijn de kosten van een pinautomaat? — Wat zijn de kosten van een mobiel pinautomaat? SumUp biedt ondernemers een volledig mobiel pinapparaat tegen zeer lage kosten en zonder vast contract.

  • Draadloos pinnen — Met een draadloos pinapparaat van SumUp kunt u uw klanten draadloos laten pinnen. Accepteer pin- en creditcardbetalingen met een draadloos pinapparaat.

  • Contactloos betalen met een NFC kaartlezer — Gebruik de SumUp NFC kaartlezer en laat uw klanten contactloos betalen. Draadloos betalen gaat eenvoudig, snel en contactloos met de NFC kaartlezer van SumUp.

  • De voordelen van de mobiele pinautomaat — Met een mobiele pinautomaat kunnen uw klanten snel en eenvoudig pinnen. Door de pinautomaat mobiel te gebruiken kunnen uw klanten zelfs op locatie pinnen.

  • Veilig en snel afrekenen met een contactloos pinapparaat — Met een mobiel pinapparaat maakt u van uw smartphone een betaalautomaat. Verbind het pin apparaat via Bluetooth en laat direct uw klanten bij u pinnen.

SumUp biedt u de beste oplossing voor het accepteren van pin- en creditcardbetalingen

Leer meer

Met SumUp accepteert u snel en eenvoudig (contactloze) pin- en creditcardbetalingen met uw smartphone of tablet.