Een eigen mobiel pinapparaat kopen

Een eigen pinapparaat kopen schrikt ondernemers soms af. In eerste instantie denkt men vaak nog aan de traditionele, vaste betaalautomaat - en daar komen inderdaad heel wat kosten bij kijken. Mobiel pinnen maakt het vandaag de dag echter ook voor kleinere ondernemers aantrekkelijk om tot de aanschaf van een eigen betaalmachine over te gaan. Hieronder leggen we uit waarom en wat de voordelen zijn wanneer u beslist om uw eigen pinapparaat te kopen.

Wat is mobiel pinnen?

In Nederland werd mobiel/draadloos/contactloos pinnen geïntroduceerd in 2013. Voor die tijd was er bij betaaltransacties altijd contact vereist tussen de magnetische informatiestrip op de bankpas en de betaalterminal. Die terminal moest de informatie op de magneetstrip kunnen lezen voordat de betaling kon worden goedgekeurd. In sommige gevallen, zoals bij een VISA betaling, was bovendien nog een handtekening van de betaler vereist.

De introductie van een nieuw type kaart, de EMV-kaart, maakte contact tussen automaat en betaalpas overbodig. De informatie loopt niet langer via een magneetstrip, maar via beveiligde, geïntegreerde circuits. Deze kunnen zelfs dienen als e-purse. Zo kunt u bijvoorbeeld ook via uw smartphone betalen. Lees hier meer over mobiel pinnen.

EMV-standaard

EMV is uitgegroeid tot de standaard onder betaalkaarten, en dat al sinds 1993/1994. De EMV-standaard is een creatie van Europay, MasterCard en VISA (EMV). Vandaag de dag is het beheer van het systeem in handen van het consortium EMVCo (VISA, JCB, MasterCard, American Express, Discover en China UnionPay). Dat betekent dat zowat alle voorname spelers op de markt een EMV-kaart aanbieden. Bovendien worden die nog steeds voorzien van een magnetische strip, zodat ook traditionele kaartbetalingen mogelijk blijven.

De voordelen van EMV

Wat zijn precies de voordelen van deze kaart? Ten eerste is de kaart veiliger. Hier liggen de roots van het ontwerp: de smart card verhelpt de bekende veiligheidsproblemen van de magneetkaart. Er is geen strip die gekopieerd of gemanipuleerd kan worden en de code kan niet zomaar worden gekraakt. Tel hierbij op het ongelooflijke gebruiksgemak en de flexibiliteit van de kaart en het wordt duidelijk dat de consument ook baat heeft bij deze verbeteringen.

Voordelen voor de ondernemer

Bovendien zijn de voordelen van mobiel pinnen niet het voorrecht van de consument. Ook de ondernemer heeft erbij te winnen. Door meer betaalmanieren aan te bieden, en door altijd en overal pinbetalingen te kunnen ontvangen, kan hij zijn omzet aanzienlijk laten stijgen. Daarbij komt nog dat mobiel pinnen goedkoop is, zeker in vergelijking met de traditionele praktijk. Dit geldt niet enkel in aankoop, maar ook qua onderhoud. Er komen immers geen extra abonnementskosten bij kijken en in veel gevallen is ook de bijbehorende betaal-app gratis te gebruiken.

Populaire artikelen

  • Wat zijn de kosten van een pinautomaat? - Wat zijn de kosten van een mobiel pinautomaat? SumUp biedt ondernemers een volledig mobiel pinapparaat tegen zeer lage kosten en zonder vast contract.

  • Draadloos pinnen - Met een draadloos pinapparaat van SumUp kunt u uw klanten draadloos laten pinnen. Accepteer pin- en creditcardbetalingen met een draadloos pinapparaat.

  • Contactloos betalen met een NFC kaartlezer - Gebruik de SumUp NFC kaartlezer en laat uw klanten contactloos betalen. Draadloos betalen gaat eenvoudig, snel en contactloos met de NFC kaartlezer van SumUp.

  • De voordelen van de mobiele pinautomaat - Met een mobiele pinautomaat kunnen uw klanten snel en eenvoudig pinnen. Door de pinautomaat mobiel te gebruiken kunnen uw klanten zelfs op locatie pinnen.

  • Veilig en snel afrekenen met een contactloos pinapparaat - Met een mobiel pinapparaat maakt u van uw smartphone een betaalautomaat. Verbind het pin apparaat via Bluetooth en laat direct uw klanten bij u pinnen.

SumUp biedt u de beste oplossing voor het accepteren van pin- en creditcardbetalingen

Koop vandaag uw kaartlezer voor slechts 19 €

Met SumUp accepteert u snel en eenvoudig (contactloze) pin- en creditcardbetalingen met uw smartphone of tablet.