Veilig en snel afrekenen met een contactloos pinapparaat

Contactloos pinnen

Contactloos betalen, een vorm van mobiel afrekenen die sinds 2013 ook in Nederland mogelijk is. Contactloos betalen gebeurt met uw bankpas of smartphone, waarbij u uw bankpas of smartphone langs het WiFi-teken op de zijkant van een draadloos pinapparaat haalt. Uw betaling wordt dan direct verwerkt. Contactloos betalen is eenvoudig, veilig en snel.

Voordat draadloos betalen mogelijk werd, verliepen betaaltransacties via chip- en pinbetalingen. Om dit mogelijk te maken waren betaalpassen uitgerust met een geïntegreerde magnetische strip. Om de betaling mogelijk te maken, was contact tussen de magnetische strip en de pinterminal een vereiste. En vaak was ook nog een handtekening van de gebruiker nodig!

Wie heeft het volgende nooit meegemaakt: een gestolen pinpas, creditcardfraude of een vervalste handtekening? Of het gevreesde skimming door criminelen: bij skimmen wordt tijdens een betaaltransactie of bij de pinautomaat de pincode bemachtigd. Vervolgens wordt de pas vervalst. De vervalste pas met de verkregen pincode zorgt ervoor dat de fraudeur dan vrijelijk geld kan opnemen en hiermee kan betalen in binnen- en buitenland.

Veiligheid: de EMV-standaard

Vanaf 1993 werkten Europay, MasterCard en VISA (vandaar de naam EMV) samen aan aan nieuwe veiligheidsnorm: de EMV-standaard. De EMV-standaard beoogt het veilig en verenigbaar maken van betaalkaarten en betaalterminals. Bij de toen ingevoerde smart payments worden zogeheten smartcards gebruikt. Bij smartcards wordt data niet meer op de magnetische strip, maar in geïntegreerde, goed beveiligde circuits opgeslagen. Veel smartcards zijn overigens nog steeds voorzien van een magnetische strip, zodat ‘traditionele’ pinbetalingen bij een betaalautomaat mogelijk blijven. pinapparaat de emv standaard

Betalen met een mobiel pinapparaat, zo werkt het

Contactloos betalen gebeurt met een betaalpas of smartphone met de extra NFC (Near Field Communication) functionaliteit. Draadloos of contactloos betalen via een mobiel pinapparaat is een veilige, snelle en gemakkelijke manier om niet-contante betalingen uit te voeren. Er vindt geen fysiek contact plaats tussen de bankpas of smartphone en het mobiele pinapparaat.

Draadloos betalen, de voordelen voor klanten

Een contactloos pinapparaat heeft nogal wat voordelen voor klanten. U geeft aan dat u wilt pinnen, de medewerker verricht precies dezelfde handelingen als bij een 'gewone' pintransactie en vervolgens verschijnt het af te rekenen bedrag keurig op het scherm. U houdt uw betaalpas vlakbij het draadloze pinapparaat met NFC en de betaling is verwerkt.

 • Snel en gemakkelijk: bedragen tot en met €25 worden zonder pincode betaald.
 • Transacties worden net als 'traditionele' betalingen direct zichtbaar op uw transactieoverzicht, bijvoorbeeld in de app van uw bank op uw smartphone.
 • Erg handig op bijvoorbeeld festivals, bij mobiele workshops of op markten: u heeft niet genoeg contant geld bij de hand en de dichtstbijzijnde pinautomaat blijkt ver weg te zijn? Dan is contactloos betalen dé uitkomst. draadloos pinapparaat Hoe weet u of uw pinpas geschikt is voor contactloos betalen? Dan staat er het teken voor WiFi (de vier breder wordende signaalsterktes) op de achterkant. Dit teken staat ook op het mobiele betaalapparaat. U haalt uw pinpas langs dit WiFi-teken op het mobiele apparaat.

Draadloos betalen, de voordelen voor ondernemers

Draadloos betalen, steeds meer ondernemers zijn er enthousiast over. Een mobiel pinapparaat van SumUp, in combinatie met de SumUp app maakt het dan ook zeer eenvoudig om mobiel, en dus flexibel, betalingen via uw mobiele pin apparaat te accepteren.

Een goed idee om op die manier sneller en gemakkelijker uw omzet te verhogen als ondernemer!

Steeds meer ondernemers erkennen de kansen die deze mobiele vorm van betalingen accepteren biedt. Denk aan mobiele kappers, festivals of verkopers van kleding en sieraden op lokale pop-up markten.

SumUp pinapparaat mobiel

SumUp combineert snelheid met de hoogste veiligheidsstandaarden bij betalingstransacties.

U verbindt de kaartlezer volledig draadloos via Bluetooth met de SumUp app op uw smartphone of tablet. mobiel pinapparaat - draadloos via bluetooth En er zijn nog meer gemakken verbonden aan mobiel afrekenen met SumUp:

 • Er zijn geen vaste kosten aan verbonden. U betaalt alleen de eenmalige aanschafkosten van €79. Per transactie betaalt u vervolgens een klein bedrag, variërend van 2,75% tot 1,5%. Hoe meer transacties er plaatsvinden, hoe minder u betaalt.
 • Geen vaste of maandelijke kosten en geen contract.
 • Verhoog uw omzet doordat u flexibel en mobiel betalingen kunt accepteren.
 • Gedetailleerd transactieoverzicht.
 • Inzicht in uitbetalingsdata, snelle uitbetaling.
 • De transactiegeschiedenis is makkelijk te exporteren, handig voor uw administratie!

Contactloos betalen heeft de toekomst. Contactloos betalen is gemakkelijk, veilig en een stuk voordeliger voor ondernemers dan een traditioneel pinapparaat.

SumUp heeft als missie om elke kleine ondernemer te helpen flexibel en mobiel kaartbetalingen te accepteren. Maak het uzelf en uw klanten makkelijk: accepteer veilig en betaalbaar met uw smartphone of tablet betalingen. Waar en wanneer u maar wilt.

Bent u ook toe aan contactloos betalen met uw smartphone of tablet? Neem contact op met SumUp. We helpen u graag verder, zodat u binnenkort al uw eerste contactloze betalingen kunt accepteren!

Populaire artikelen

 • Mobiel pinapparaat zonder vaste kosten - Een compleet mobiel pinapparaat voor ondernemers. Accepteer betalingen met een portable pinapparaat die u verbindt met uw eigen smartphone of tablet.

 • Een pinautomaat kopen? Ontdek hier alles wat u moet weten - Wilt u een mobiele pinautomaat kopen? SumUp's mobiele pinautomaat voldoet aan de hoogste veiligheidsnormen en stelt u in staat pinbetalingen te accepteren.

 • Een eigen mobiel pinapparaat kopen - Overweegt u om een pinapparaat te kopen? Bij SumUp krijgt u een volledig mobiel pinapparaat met 100% beveiligd betalingsverkeer en zonder vaste kosten.

 • Ontdek de voordelen van een mobiele betaalautomaat - Bent u op zoek naar een betaalautomaat? Met de mobiele betaalautomaat van SumUp ontvangt u pin- en creditcardbetalingen veilig en snel op uw bankrekening.

 • Mobiel pinnen - SumUp biedt ondernemers de mogelijkheid voor mobiel pinnen. Accepteer pinbetalingen en laat uw klanten pinnen met hun mobiele telefoon via ApplePay.

SumUp biedt u de beste oplossing voor het accepteren van pin- en creditcardbetalingen

Nu 60 euro korting

Met SumUp accepteert u snel en eenvoudig (contactloze) pin- en creditcardbetalingen met uw smartphone of tablet.