De voordelen van de mobiele pinautomaat

Betalen via een pinautomaat in combinatie met een pinpas is zeer populair. Elk jaar neemt het aantal pinbetalingen in Nederland toe. In 2015 waren dit er 3.226 miljoen en dit jaar zullen het er ongetwijfeld weer meer worden. Een van de redenen dat het aantal pinbetalingen toeneemt is dat de ontwikkelingen op het gebied van betalen met een bankpas of creditcard niet stilstaan. De populariteit van de smartphone heeft ervoor gezorgd dat mobiel betalen nu realiteit is geworden.

Betaalautomaat ontwikkelingen

De pinautomaat heeft door de jaren heen een groot aantal veranderingen doorgemaakt. Sommige veranderingen zijn geïntroduceerd om de mogelijkheden en het betaalgemak te verhogen, anderen hadden te maken met veiligheid. De klassieke pinpas en creditcard met pinmogelijkheid maakten gebruik van een magneetstrip. Op deze magneetstrip kon informatie worden opgeslagen. In deze fase moest men de betaalkaart door een sleuf bewegen zodat de strip contact kon maken met het betaalapparaat. Vervolgens drukte men de persoonlijke pincode in. mobiele pinautomaat

Omdat de magnetische strip gevoelig was voor illegale praktijken werd vanaf 1993 een alternatief ontwikkeld, de zogenaamde smartcard. Wie zijn pinpas of creditcard bekijkt ziet daarop een goud- of zilverkleurige chip. Alle grote banken en bekende creditcardmaatschappijen geven betaalkaarten uit die gebruik maken van deze technologie. De smartcard is ook ingezet voor nieuwe manieren van betalen, zoals het “chippen” van kleine bedragen met de chipknip. Deze manier van betalen waarbij de chip afzonderlijk moest worden opgeladen werd nooit een groot succes. Sinds 1 januari 2015 is het niet meer mogelijk om met de chipknip te betalen. Maar uiteindelijk leidde het wel tot een opvolger die sneller is ingeburgerd: contactloos betalen. Met een nieuwe generatie betaalautomaten kan men met de bankpas betalen zonder fysiek contact te maken en hoeft men tot een bedrag van 25 euro geen pincode in te toetsen.

Pinautomaat mobiel

Met een pincode betalen was lange tijd gebonden aan een vaste terminal: de pinautomaat van de bank of naast de kassa. Maar de behoefte van consumenten om steeds meer kleinere transacties ook met een pas te kunnen betalen heeft op een gegeven moment geleid tot de introductie van de mobiele pinautomaat. Deze draadloze betaalmachine heeft met name in de horeca tot veel succes geleid. Met het toenemende aantal toeristen dat verwacht direct te kunnen betalen met creditcard en het aanbieden van producten die niet altijd gebonden zijn aan een vaste locatie lijkt de toekomst voor mobiel betalen pas net begonnen.

Een nieuw soort mobiele pinautomaat

Mobiel pinnen kan nog veel beter gebruikmaken van de nieuwste ontwikkelingen op technologisch gebied. Apparaten worden steeds kleiner en de standaard mobiele pinmachine kan nog handzamer worden gemaakt. De kaartlezer van SumUp is ongeveer zo dun als een smartphone. Dit maakt de Air tot de meeste handzame pinmachine tot nu toe. Een tweede belangrijke ontwikkeling wordt gevormd door draadloze communicatie, of het nu WiFi, Bluetooth of een mobiel netwerk als 4G is. SumUp combineert deze vernieuwingen tot een nieuwe manier van draadloos betalen. betaalautomaat wifi 4g

Hoe werkt betalen met SumUp?

De mobiele pinautomaat van SumUp combineert drie dingen voor een veilige transactie: de kaartlezer, de pinpas of creditcard en de mobiele app. Deze app is gratis verkrijgbaar voor iOS en Android. De app regelt alle aspecten van de betalingen. De prijzen van alle producten kunnen hierin worden opgenomen, het betalingsproces wordt geregeld en er kan een digitaal betaalbewijs worden verstuurd naar de klant. Het pinapparaat maakt via Bluetooth contact met de smartphone of tablet, zodra de betaalpas er wordt ingestoken. Hierna kan eenvoudig en snel een betaling worden gedaan. Vanzelfsprekend moeten financiële transacties met mobiel pinnen uiterst veilig zijn. De veiligheid van betalen met SumUp is op drie verschillende niveaus geregeld. PCI-DSS (Payment Card Industry Data Security Standard) waarborgt de veiligheid van data-overdracht en -opslag. SSL (Secure Sockets Layer) en TLS (Transport Layer Security) zijn protocollen waarmee de doorgifte van data op het internet wordt beschermd. PGP (Pretty Good Privacy) is al jaren een standaard voor het beveiligen van opgeslagen persoonlijke data.

pinautomaat voordelen op een rijtje

Voordelen op een rijtje

De voordelen van draadloos betalen met SumUp op een rijtje:

  • Compleet draadloos
  • Eenvoudig en snel in gebruik
  • Digitale bonnetjes voor de klant
  • Betrouwbaar dankzij hoge veiligheidseisen
  • Snelle overboeking op de eigen bankrekening
  • Goedkoop dankzij afwezigheid vaste kosten
  • Profiteer van flexibele tarieven
  • Te gebruiken met alle bekende creditcards
  • Uitgebreide mogelijkheden dankzij het gratis dashboard

Populaire artikelen

Veilig en snel afrekenen met een contactloos pinapparaat - Met een mobiel pinapparaat maakt u van uw smartphone een betaalautomaat. Verbind het pin apparaat via Bluetooth en laat direct uw klanten bij u pinnen.

De vele mogelijkheden van mobiel pinnen - Klanten laten pinnen zonder vaste kosten is mogelijk door pinnen met uw telefoon. Accepteer betalingen met mobiel pinnen middels uw telefoon en Bluetooth.

SumUp biedt u de beste oplossing voor het accepteren van pin- en creditcardbetalingen

Nu 60 euro korting

Met SumUp accepteert u snel en eenvoudig (contactloze) pin- en creditcardbetalingen met uw smartphone of tablet.